ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
|
1316-09
02/08/2010
|
בפני השופט:
אור אדם
|
- נגד - |
התובע:
בן ברוך אילה
|
הנתבע:
1. זילברמן תומר - מנכ"ל החברה - בהעדר 2. ISRAEL - GROUP Y.B.S
|
החלטה,פסק-דין |
החלטה
לנוכח דבריה של התובעת אשר מגובים בהחלטת בית המשפט מיום 27/4/10, אשר ללא ספק הגיעה לידיעת הנתבעים, אשר לא התייצבו לדיון ביום 28/4/10, הרי ברור שהם יודעים על הדיון היום ובנסיבות אלה ניתן לשמוע את הדיון בהעדרם.
ניתנה והודעה היום כ"ב אב תש"ע, 02/08/2010 במעמד הנוכחים.
אור אדם , שופט
פסק דין
1.לבקשת התובעת אני מוחק את הנתבע 1 ומותיר רק את הנתבעת 2.
2.הנתבעת 2 לא התייצבה לדיון בשעה היעודה, למרות שדיון קודם נדחה לבקשתה ובאותה החלטה נקבע הדיון להיום ואף היא הודיעה על כך לתובעת, דהיינו היא ידעה על הדיון וחרף זאת בחרה שלא להתייצב.
3.לפיכך, הוחלט לדון בהעדר מי שבחר לא להתייצב, והתובעת ביקשה פסק דין על יסוד תביעה זאת בהתאם לתקנה 11 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז – 1976.
4.עיינתי בכתבי הטענות, ושמעתי את הצהרת התובעת על אמיתות התביעה. מחוות הדעת שהוגשה עולה כי אכן הדלתות הן לקויות עד מאוד, והתרשמתי מדבריה של התובעת כי אכן הן שונות לחלוטין מן ההזמנה של הדלתות אותם הזמינה בקטלוג. כן התרשמתי כי אכן היא עשתה כל מאמץ לבוא בדברים עם הנתבעת 2, לשם תיקון והחלפה כנדרש אולם הנתבעת 2 זלזלה בה ולא עשתה את הדרוש מספק הוגן. התובעת הגישה הצעת מחיר להחלפת הדלתות בעלות של 26,645 ₪. יחד עם זאת, הצעת מחיר זו לא צורפה לכתב התביעה וברור שהיא איננה מביאה בחשבון את העובדה שנמצאות בידיה הדלתות שהורכבו של הנתבעת. נראה לי נכון בנסיבות העניין להורות על ביטול העסקה והשבת מלוא הסכום ששילמה התובעת, בצירוף פיצוי מסוים אשר יביא בחשבון גם את הנזקים שנגרמו לביתה של התובעת, בעת התקנת הדלתות ואת העלות של התקנת דלתות חדשות, וגם את הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו לתובעת עקב התנהלותה של הנתבעת שאני מעריך אותם בסך הכל בסכום של 7,500 ₪.
5.אשר על כן, אני מורה על ביטול העסקה, היינו החזרת הדלתות והשבת מלוא סכום העסקה, בצירוף 7,500 ₪ כאמור לעיל. לפיכך הנני מחייב את הנתבעת 2, לשלם לתובעת סך של 23,048 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.
6.כמו כן תשלם הנתבעת 2 סכום כולל בגין הוצאות משפט בסך 400 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.
7.המזכירות תשגר העתק פסק הדין לנתבעים שלא התייצבו לדיון.
זכות להגיש בקשה לביטול פסק דין בתוך 7 ימים
ניתנה והודעה היום כ"ב אב תש"ע, 02/08/2010 במעמד הנוכחים.
אור אדם , שופט
הוקלד על ידי: רחל עמר